Un grup de zece ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului, unul dintre ei a decedat

În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, instituțiile publice cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș acționează, în prezent, în sistem integrat, pentru găsirea unor posibile persoane rătăcite în zona masivului Pop Ivan. Apelul telefonic a fost efectuat de către o femeie.

După primirea apelului au fost luat măsuri operative, în zona respectivă fiind trimise mai multe echipaje care desfășoară, în sistem integrat, activități de căutare, salvare, acordarea primului ajutor și transportarea în siguranță a posibilelor persoane rătăcite. Au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a aspectelor sesizate. De asemenea, în intervalul orar 10.00-13.00, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, din al cărui echipaj a făcut parte și un polițist de frontieră, a survolat zona, în scopul observării persoanelor rătăcite.

Un grup de zece bărbați ucraineni a încercat să ajungă pe teritoriul României prin Munții Maramureșului, în apropiere de Vârful Pop Ivan, înalt de 1900 de metri. Mai târziu, a sunat și unul dintre bărbații rătăciți. Salvamontiştii au pornit în căutarea lor, însă acţiunea a fost îngreunată de faptul că pe alocuri grosimea stratului de zăpadă a ajuns până la doi metri. Marți seară, polițiștii de frontieră ucraineni au găsit șase membri ai grupului pe teritoriul ucrainean.

În continuare, au fost căutați încă patru refugiați. Potrivit relatărilor, doi dintre ei, tată și fiu, au fost găsiți ulterior, acesta din urmă tot pe teritoriul ucrainean. Tatăl a căzut într-o prăpastie și a murit, iar fiul a suferit degerături la picioare. Se mai caută două persoane.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.