Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Accidentul aviatic, soldat cu 4 victime

Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Accidentul aviatic, soldat cu 4 victime

Un elicopter militar de antrenament aparţinând Bazei Bobocu s-a prăbuşit, joi, lângă Buzău, iar o echipă de anchetatori a plecat spre locul accidentului, au declarat surse oficiale. Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situaţii Urgenţă (ISU) Buzău, colonelul Dănuţ Nicolae, trei persoane s-ar afla la bordul elicopterului.

Parchetul instanţei supreme informează că s-au înregistrat patru victime, toate angajate în Armată, în urma prăbuşirii de joi a elicopterului în localitatea Joiţa, de lângă Şcoala de Aplicaţie Boboc. "În legătură cu evenimentul aviatic produs joi în localitatea Joiţa, de lângă Şcoala de Aplicaţie Boboc, o echipă operativă formată din trei procurori militari de la Parchetul Militar Bucureşti şi Parchetul Militar Teritorial Bucureşti, împreună cu lucrători din Serviciul Criminalistic Judeţean Buzău, s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care acesta s-a produs", precizează Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 Din primele date a rezultat că în timpul desfăşurării unei aplicaţii s-a produs evenimentul aviatic soldat cu patru victime, toţi militari. "Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare", se arată în comunicatul Parchetului.

Echipajele de pompieri şi ambulanţele care au pornit spre locul unde s-a semnalat la 112 prăbuşirea elicopterului militar de antrenament aparţinând Bazei Boboc nu reuşesc să identifice zona accidentului şi să găsească aparatul de zbor. Echipajele merg pe câmp şi încearcă să găsească zona în care s-a prăbuşit aparatul de zbor. Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit pe câmp, la circa doi kilometri de DN 2 (E85), în zona punctului cunoscut drept Crucea Comisoaiei. Din primele informaţii este vorba despre un aparat de zbor IAR 316. Trei autospeciale cu apă şi spumă şi mai multe ambulanţe, precum şi un echipaj SMURD, au plecat spre locul accidentului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.