Un contrabandist urmărit și-a abandonat mașina cu tot cu țigări într-un lan de porumb

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat în două zile peste 4.400 de pachete cu ţigări de contrabandă.

În 26 august s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 27 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, s-au descoperit în interiorul banchetei şi spătarelor scaunelor microbuzului 442 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea au fost confiscate, iar şoferul microbuzului a fost amendat cu 7.000 lei. Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe  o perioadă de 5 ani.

În 27 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sarasău au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, în Sarasău, a unui autoturism înmatriculat în Franța.  Șoferul nu a oprit, așa că s-a pornit în urmărirea acestuia, iar după câteva sute de metri mașina a fost descoperită abandonată într-un lan de porumb. În autoturismul abandonat, poliţiştii de frontieră au descoperit 4.000 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, cu timbru duty-free, în valoare de 46.800 lei. Totodată, autoturismul abandonat, a cărui valoare este estimată la 7.300 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureș. În cauză, se fac cercetări pentru contrabandă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.