Un adolescent plin de sânge, simbol al protestelor de pe Wall Street, american de origine română (presă SUA)

Un adolescent plin de sânge, simbol al protestelor de pe Wall Street, american de origine română (presă SUA)

Printre sutele de oameni reţinuţi în această săptămână la New York în timpul ciocnirilor violente dintre poliţie şi protestatarii de pe Wall Street se numără şi Brandon Watts, un adolescent în vârstă de 19 ani căruia îi place să se prezinte drept ‘Brandon Blood’ şi care, potrivit blogului Washington Post, ar fi cetăţean american de origine română.

Fotografia lui, cu faţa plină de sânge şi încătuşat de poliţie, a făcut înconjurul Internetului şi a apărut pe prima pagină a ziarelor din SUA. Brandon a fost acuzat de atac şi ofensă adusă autorităţii după ce a smuls cascheta de pe capul unui poliţist, a scris New York Daily News, care a adăugat că tânărul a fost tratat de răni în spitalul Bellevue, dar între timp a fost externat. Potrivit sursei citate, Brandon a fost printre primii care şi-a instalat un cort în Parcul Zuccotti din New York şi a mai fost arestat de patru ori.

Brandon, care participă încă de la început la protestele din New York organizate de mişcarea Occupy Wall Street, s-a întors luni în Parcul Zuccotti, după ce cu câteva zile înainte participase la un marş în Washington D.C.

Blogul Washington Post menţionează că Brandon, cel mai tânăr protestatar şi, potrivit poliţiei, membru al grupului anarhist de hackeri Anonymous, a fost bătut de poliţişti în Parcul Zuccotti şi se bănuieşte că ar fi suferit o fractură craniană după ce a fost lovit cu un baston în cap şi după ce s-a izbit cu capul de ciment, în momentul în care a fost încătuşat. New York Daily News scrie că Brandon a aruncat cu obiecte în direcţia poliţiştilor. Ziarul american mai notează că Brandon este unul dintre cei mai activi protestatari, fiind primul care a montat un cort în Parcul Zuccotti din New York.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.