Un actor are toate şansele să devină preşedintele Ucrainei

Un actor comic, fără niciun fel de experiență politică, are șanse să devină noul președinte al Ucrainei, după alegerile din 31 martie. Campania lui electorală, însă, parcă șterge granițele dintre realitate și ficțiune.

Vladimir Zelenskiy este vedeta unui popular serial TV în care joacă rolul unui profesor care devine în mod neașteptat președinte.

De mai bine de 20 de ani, Vladimir Zelenskiy i-a imitat și ironizat pe politicieni în spectacolele sale de stand-up comedy. Iar atunci când realizatorii serialului TV au căutat interpretul pentru rolul unui om obișnuit care devine, pe neașteptate, președinte, Zelenscki a fost alegerea evidentă.

“După cum știți, nu am făcut politică în mod exclusiv și cred că acesta poate fi un motiv pentru care să aveți încredere în mine. Suntem aici pe platoul de filmare al serialului ”În slujba poporului”. Am trecut prin rolul acesta, de candidat la preşedinţie, în misiunea mea socială. Şi m-am decis: “De ce nu?” Am dreptul constituţional să candidez”, a declarat Vladimir Zelenskiy.

Și într-un exemplu în care viața imită filmul, actorul de 41 de ani a ajuns favorit în cursa prezidențială. Unele sondaje îl plasează chiar înaintea actualului șef al statului, Petro Poroșenko. La fel, ar devansa-o în intențiile de vot şi pe Iulia Timoșenko, lideră a opoziției și fost premier. Citeşte tot aici

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.