Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului

Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului
Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), publicat recent în revista Neurology.
Potrivit cercetătorilor americani, lipsa din organism a unor nutrimente esenţiale, care se găsesc în uleiul de peşte, cauzează scăderea masei creierului şi un declin al funcţiilor cerebrale.
Persoanele care adoptă o dietă săracă în acizi omega-3 au o masă cerebrală mai mică, iar diferenţa faţă de persoanele care consumă zilnic ulei de peşte echivalează cu doi ani de îmbătrânire, informează dailymail.co.uk.
Concentraţia scăzută din organism de acizi omega-3 a fost asociată cu rezultate slabe la testele de memorie vizuală, cu apariţia unor probleme legate de rezolvarea problemelor multiple şi cu dificultăţi întâmpinate în procesele asociate gândirii abstracte.
DHA este un acid gras omega-3 despre care se crede că ajută celulele neuronale să comunice mai uşor între ele. Cea mai bogată sursă de DHA este uleiul de peşte, extras din ton, somon, hering, scrumbie şi sardine.
Acizii omega-3 reduc riscul de producere a infarctelor prin scăderea grăsimilor sangvine, prin reducerea riscului de formare de cheaguri şi de apariţie a aritmiilor cardiace.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.