Uleiul de macadamia, recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii şi pentru păr

Uleiul de macadamia, recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii şi pentru păr
Uleiul de macadamia, obţinut din fructele arborelui omonim originar din Australia, este recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea pielii, dar şi în tratamente pentru părul uscat, informează un comunicat.
aMacadamia este un arbore originar din Australia. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte plăcut şi sunt din ce în ce mai apreciate ca delicatese în gastronomie.
Uleiul este obţinut prin presarea la rece a nucilor, este non gras şi pătrunde rapid în piele. Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul că are cea mai mare cantitate de acizi graşi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite în cosmetică.
Ulei de macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care conţin cantităţi mari de acid palmitoleic, care se aseamănă sebumului (grăsimea produsă în mod natural de pielea omului, pentru protecţie). Este un emolient excelent şi deosebit de bun pentru tenul uscat şi matur, dar şi hidratant pentru toate tipurile de piele.
Concentraţia mare (21%) de acid palmitoleic, dar şi cea de acid oleic (58%) ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii – reduce apariţia ridurilor fine, atunci când este utilizat în masajul facial.
Mai mult decât atât, uleiul de macadamia are un efect revigorant asupra pielii şi ajută la prevenirea bolilor de piele.
Datorită efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a rănilor minore, calmează arsurile solare, oferă protecţie împotriva acţiunii nocive a soarelui şi a altor afecţiuni ale pielii.
Uleiul de macadamia este potrivit şi pentru tratarea părului uscat, vopsit sau permanent, folosit ca mască.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.