UBB: Record de vizitatori la Grădina Botanică

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a înregistrat cifre record de vizitatori în perioada de înflorire a lalelelor. Astfel, în luna aprilie 2024, Grădina Botanică „Alexandru Borza” a întâmpinat aproape 57.000 de vizitatori, stabilind un record de aflux pentru această lună de primăvară, când colecţia de plante bulboase este în plină înflorire.

În două zile au fost peste 5.000 de vizitatori zilnic, atingând un alt record de 5.350 de vizitatori într-o singură zi. Cu peste 40.000 de bulbi de lalele, zambile şi narcise plantaţi în toamna anului 2023, vizitatorii au avut ocazia să se bucure de un spectacol de culori unic.

Activităţile interactive, precum tururile ghidate tematice, programele educative pentru copii şi atelierele axate pe explorarea lumii plantelor, au amplificat experienţa vizitatorilor.

„Suntem încântaţi de interesul crescut al publicului şi îi aşteptăm pe toţi şi în perioada următoare să descopere şi să se relaxeze în mijlocul colecţiilor noastre variate de rododendroni, azalee şi cepe ornamentale. Îi invităm de asemenea să admire diversitatea arborilor şi arbuştilor din toate colţurile lumii, care acum sunt în plină floare”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Puşcaş, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza”.

Sursa: UBB

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.