TUDOREL TOADER, DESPRE AMÂNAREA PENSIONĂRII ANTICIPATE A MAGISTRAȚILOR: Comisia de la Veneţia recomandă abrogarea soluţiei

TUDOREL TOADER, DESPRE AMÂNAREA PENSIONĂRII ANTICIPATE A MAGISTRAȚILOR: Comisia de la Veneţia recomandă abrogarea soluţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, scrie pe Facebook că avizul Comisiei de la Veneţia reţine soluţionarea temporară a problemei pensionării magistraţilor, prin amânarea momentului, şi recomandă abrogarea acestei soluţii legislative.

"Comisia de la Venetia !
Avizul CV retine solutionarea temporara a problemei pensionarii magistratilor, prin amanarea momentului intrarii in vigoare a solutiei legislative. Se recomanda abrogarea acestei solutii legislative.
OUG pentru legile justitiei va fi transmisa, in mod formal, catre CV pentru emiterea unui aviz !"
Ordonanţa de urgenţă privind Legile Justiţiei prevede o serie de modificări în ceea ce priveşte amânarea pensionării anticipate a magistraţilor.
Dacă varianta iniţială a OUG prevedea amânarea pensionărilor anticipate până pe 31 decembrie 2022, cea adoptată de Guvern luni prevede amânarea doar până la finele anului 2019.
"Pentru a ţine echilibrul între dorinţa unora de a se pensiona la 20 de ani în profesia de magistrat, de a răspunde preocupărilor Comisiei de la Venetia, s-a adoptat soluţia amânării până la finele lui 2019, timp în care se va vedea cum se aşează sistemul", a declarat ministrul Justiţiei, anterior.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.