Tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti, deschis circulaţiei; viteza maximă 100 km/h

Tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti, deschis circulaţiei; viteza maximă 100 km/h

Tronsoanele de autostradă Bucureşti-Moara Vlăsiei şi Moara Vlăsiei – Ploieşti au fost deschise joi circulaţiei în regim de autostradă, cu viteza maximă de 100 km/h, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Septimiu Buzaşu.
‘Noi nu suntem la recepţia, terminarea lucrărilor. Noi suntem la deschiderea circulaţiei pe aceste sector de autostradă, în ideea de a avea o alternativă pentru Braşov, respectiv pentru Ploieşti, la DN 1, care este foarte aglomerat’, a explicat Buzaşu.

Acesta a precizat vor exista ‘exit’-uri, inclusiv pe la nodul de la Snagov, care se va finaliza însă săptămâna viitoare, miercuri, şi cel de la Moara Vlăsiei, ‘care se va finaliza odată cu contractul lui Pizzarotti’. Secretarul de stat a mai explicat că firma constructoare se află acum în depăşirea termenului contractual.

‘Fiecare zi înseamnă penalizare. Trebuie să termine nodurile. Fiecare obiectiv înseamnă pentru ei penalizare suplimentară de 0,05% pe zi. Ar fi trebuit să avem toate relaţiile terminate, însă nu sunt’, a precizat Buzaşu.

El a adăugat că s-ar putea circula şi acum pe autostradă cu viteza de 130 km pe oră, însă decizia autorităţilor a fost să fie în regim de 100 km/h pentru o perioadă de acomodare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.