Tronsoane cu polei pe drumurile judeţene

Tronsoane cu polei pe drumurile judeţene

 Vremea a fost caldă pentru această perioadă. Cerul a fost noros. A plouat slab, în zona lacului de acumulare Strâmtori-Firiza.  Vântul a suflat la slab, cu intensificări de până la 50 km/h, la Iezer, unde a spulberat zăpada. Stratul de zăpadă măsoară 27 cm, la Iezer.
                Umiditatea, temperatura scăzută (-4 grade Celsius) şi curenţii de aer rece au favorizat formarea poleiului pe DJ 184, în oraşul Cavnic pe sectoarele de drum aflate în apropierea râului, dar în Pasul Roata, respectiv la intersecţia cu DJ109 F spre localitatea Strâmbu Băiuţ. Condiţiile meteorologice au favorizat formarea poleiului pe DJ 185, pe tronsonul Călineşti-Văleni. Angajaţii care asigură întreţinerea şi viabilitatea celor două drumului judeţene, pe timp de iarnă,  au intervenit şi răspândit opt tone de material antiderapant (patru tone pe DJ 184 şi patru tone pe DJ 185), în scopul combaterii poleiului. Şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene au fost împrăştiate 16 tone de material antiderapant pentru a preveni şi combate formarea poleiului. La această oră, majoritatea drumurilor judeţene au carosabilul curat şi uscat.
                 Pe DN 18, în Pasul Prislop, s-a acţionat cu patru tone de material antiderapant pentru a combate poleiul format pe carosabil şi pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii normale.
                 Pe DN 18, în zona localităţii Vişeu de Sus este semnalată ceaţă, iar vizibilitatea este redusă.
              METEO
              Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii:-8 grade Celsius la Iezer;  -6 grade Celsius la Târgu Lăpuş; -4 grade Celsius la Cavnic şi Borşa;  Baia Mare, Borşa şi Ardusat; -3 grade Celsius la Leordina şi Ardusat; -2 grade  Celsius la Sighetu Marmaţiei, Ocna Şugatag şi Fereşti; -1 grad Celsius în Baia Mare, Dragomireşti şi Săpânţa.             
              Meteorologii au prognozat pentru astăzi faptul că vremea va fi apropiată, de normalul valorilor termice, specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi în cursul nopţii, când pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.Cantităţile pot depăşi, izolat 10l/mp. La munte va ninge. Vor fi condiţii favorabile pentru formarea poleiului.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 6 grade Celsius, iar cele minime între -3 şi 1 grad Celsius. Termometrele indică acum: -8 grade Celsius la Iezer; -5 grade Celsius la Târgu Lăpuş şi Borşa; -4 grade Celsius la Cavnic; -2 grade Celsius la Ocna Şugatag; -1 grad Celsius la Sighetu Marmaţiei;  0 grade Celsius în Baia Mare, la Dragomireşti şi Săpânţa.
             HIDRO
             Nivelurile şi cursurile de apă din judeţ au fost în scădere. Gheaţa nu mai este prezentă pe cursurile de ape din judeţ. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 83%.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.