TRIBUNALUL BUCUREŞTI: Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, arest la domiciliu

TRIBUNALUL BUCUREŞTI: Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, arest la domiciliu

 Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD, a primit arest la domiciliu pentru luare de mită şi spălare de bani, au decis, joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus măsura arestului la domiciliu în cazul Liei Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte al PSD, în dosarul în care este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.
Decizia instanţei vine după ce, joi, edilul a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, DNA cerând arestarea ei preventivă. Hotărârea poate fi constestată atât de Lia-Olguţa Vasilescu cât şi de procurori.
Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.
"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.
"Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.
DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
"Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contrinculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova", anunţă DNA.
acte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.
Totodată, "edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", se arată în comunicatul de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.