TRIBUNALUL BUCUREȘTI: Corneliu Vadim Tudor rămâne președinte al Partidului România Mare

TRIBUNALUL BUCUREȘTI: Corneliu Vadim Tudor rămâne președinte al Partidului România Mare

Corneliu Vadim Tudor rămâne președinte al Partidului România Mare, după ce Tribunalul București a respins joi cererea de modificare a statutului partidului în urma Consiliului Extraordinar al formațiunii de la București din 15 iunie, când s-a decis demiterea întregii conduceri.

"Respinge cererea de înregistrare a modificărilor solicitate în baza procesului verbal al Plenarei Consiliului Național din 15.06.2013, cu privire la statut și la organele de conducere ale Partidului România Mare, formulată de Partidul România Mare prin reprezentant Ioan Bâldea, ca neîntemeiată", se arată în decizia instanței, hotărâre care poate fi atacată cu apel.
Soluția instanței nu face însă referire și la deciziile luate de Congresul PRM de la Alba Iulia din 27 iulie, când Vadim Tudor a fost exclus din partid și înlocuit cu Gheorghe Funar în funcția de președinte al partidului. Pe 15 iunie, un Consiliu Extraordinar al formațiunii, reunit la București, a decis demiterea întregii conduceri a partidului și convocarea unui congres extraordinar. La acel consiliu au fost numite noi foruri de conducere, interimare, mai puțin președintele interimar, președintele executiv și secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamț), Gheorghe Funar (PRM Cluj) și Ioan Bâldea (PRM București) au fost desemnați să se ocupe de coordonarea și pregătirea Congresului Național al PRM, din 27 iulie de la Alba Iulia.
Congresul de la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegați, a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor și alegerea lui Gheorghe Funar în funcția de președinte. Modificările aduse statutului partidului și alegerea noii conduceri au fost contestate în instanță de Corneliu Vadim Tudor. Vadim Tudor a calificat acest congres ca fiind ilegal, "bazat pe acte false", și a susținut că nu poate fi exclus din partid pentru că PRM e brand înscris la OSIM pe numele său. AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu)
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.