Très Court International Film Festival la Muzeul satului maramureșean “Mihai Dăncuș”

Asociația Culturală SunRai aduce Très Court International Film Festival în perioada 2-4 iunie la Muzeul Satului din Sighetu Marmației de la orele 18.

Accesul la eveniment este gratuit, însă participanții la festival pot să doneze o carte pentru proiectul ”CITEȘTE!” realizat prin colaborare cu Ștefan Mandachi, prin care prin care Muzeul Maramureșan și-a propus să construiască un container-bibliotecă cu acces gratuit la educație pentru comunitatea locală. Persoanele care doresc, pot sprijini și financiar acest proiect.

Accesul în Muzeul Satului se face pe bază achitării unui bilet de acces în valoare de 10 lei, sumă care revine Muzeului Maramureșean și care are rolul de a susține proiectele pe care această instituție le desfășoară pentru comunitatea locală.

Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Très Court International Film Festival” se află la a 25-a ediție, fiind prezent în Sighetu-Marmației timp de patru ediții, prima dată în 2013. În 2023, Asociația Culturală SunRai a luat decizia de a readuce acest festival în comunitatea locală și de a repune Sighetu-Marmației pe harta evenimentelor culturale internaționale, organizând a cincea ediție din oraș.

Manifestarea „Très Court International Film Festival” este compusă din:
– o competiție internaţională de filme de foarte scurt metraj, cu o durată totală de aproximativ 2 ore;
– o selecție de filme internaționale realizate de femei sau având ca temă femeia Paroles de femmes, de aproximativ 50 min
– o selecție de filme pentru copii peste 6 ani Familiale de aproximativ 50 min
– o selecție de filme franțuzești Sélection Française, de aproximativ 50 min
– o selecție de filme de comedie Să râdem (înainte de sfârșitul lumii) de aproximativ 50 min
– o selecție de filme documentare 50 min
Toate aceste secțiuni vor fi difuzate pe parcursul zilelor de 2, 3 și 4 iunie, de la orele 18, după următorul program:
2 iunie 2023: Paroles de femmes (50 min) + o selecție de filme documentare (50 min)
3 iunie 2023: Sélection Française, de aproximativ 50 min + Să râdem (înainte de sfârșitul lumii) de aproximativ 50 min
4 iunie 2023: Familiale de aproximativ 50 min (proiecție filme pentru copii), competiția internaţională de filme de foarte scurt metraj, au o durată totală de aproximativ 2 ore.
Asociația Culturală SunRai pregătește și alte surprize cu ocazia acestui festival, acestea urmând a fi anunțate în scurt timp pe pagina evenimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.