Trei tone de alimente donate de maramureşeni la UM 01354 Baia Mare

Trei tone de alimente donate de maramureşeni la UM 01354 Baia Mare

Acţiunea de colectare a donaţiilor în alimente penru sinistraţii afectaţi de căderile de zăpadă s-a finalizat astăzi, 15 februarie a.c., la unitatea militară 01354 Baia Mare.
                Comandantul unităţii colonel, dr. Mircea Fechete, a precizat că la punctul de colectare s-au prezentat mai mulţi băimăreni, cadre militare de la Centrul Militar Judeţean Maramureş, cadre militare în rezervă şi retragere, respectiv  o delegaţie a Consiliului Local Copalnic Mănăştur. Cantitatea de produse adunate a fost de aproximativ trei tone, în principal alimente neperisabile (ulei, zahăr, orez, făină, făină de mălai, conserve). Unitatea militară Baia Mare a fost desemnată, de această dată, ca locaţie de centralizare a donaţiilor de la unităţile militare din Şimleu Silvaniei şi Zalău. Locţiitorul comandatului Regimentului 69 Artilerie Mixtă "Silvania", colonel Ştefan Toader, cel care a coordonat această "misiune umanitară" a militarilor a declarat că, la nivelul unităţilor, din cadrul regimentului (Şimleu Silvaniei, Zalău şi Baia Mare) s-au colectat începând de duminică, 12 februarie şi până astăzi, aproape 10 tone de alimente. Acestea au fost transportate la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, de unde vor fi transportate şi distribuite în zonele afectate.
                 Unitatea Militară 01354 din Baia Mare este participantă în campania de colectare a donaţiilor iniţiată la nivelul judeţului nostru de prefectul Sandu Pocol, prin intermediul structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez în România.
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.