Trei primării din județul Maramureș au rămas fără bani pentru plata asistenților personali. Au acumulat restanțe la achitarea drepturilor salariale către asistenții personali ai persoanelor cu handicap primăriile Budești, Bistra și Copalnic Mănăștur. Președintele Cartel Alfa Maramureș a solicitat Prefecturii onvocarea unei ședințe de dialog social pentru a se rezolva problema astfel încât acești oameni să fie ajutați și să le fie plătite restanțele până cel târziu în ajunul Crăciunului.

La Bistra, restante sunt lunile octombrie și noiembrie. Aici, comparativ cu anul 2017, a crescut numărul asistenților personali.

Probleme de ordin financiar au și primăriile Copalnic Mănăștur și Budești.

Situația a ajuns demult în atenția Direcției Finanțelor Publice Maramureș. Instituția a făcut demersuri în acest sens și a transmis mai departe situațiile la Ministerul Finanțelor Publice însă… nu sunt bani.

Din cele discutate la ședința de dialog social, subiectul va ajunge vineri și pe masa consilierilor județeni, care se vor întruni în ședință extraordinară. Sindicaliștii au cerut să se analizeze solicitările și să se găsească soluții. Iar după sărbători, aceștia spun că este necesară o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean și cu primarii, pentru a se structura bine bugetele astfel încât să nu se mai ajungă în aceste situații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.