Trei maramureșeni, invitați la Ambasada Republicii Populare Chineze la București

Ambasada Republicii Populare Chineze la București a organizat sâmbătă, 25 noiembrie, o recepție pentru a marca începutul sărbătorilor de iarnă, ocazie cu care a transmis prietenilor români un mesaj legat de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Au fost punctate și principalele elemente care au caracterizat relațiile de cooperare româno-chineze, pe multiple planuri, în anul 2018.

La acest eveniment au fost prezenți angajați ai ambasadei, membri ai corpului diplomatic român, membri ai organizațiilor și asociațiilor de cooperare româno-chineze, precum și reprezentanți ai unor instituții de stat și ai mediului privat.
Din Maramureș au fost invitați să participe la acest moment de excelență partenerială româno-chineză  prof. univ. dr. Petru Dunca, vicepreședinte la nivel național al Asociației de prietenie România-China, col. dr. Laurențiu Batin, primar al comunei Giuleşti, și Ioan Gherghel, profesor asociat în cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. 
În contextul activităților protocolare ocazionate de eveniment, participanții maramureșeni au avut onoarea deosebită de a discuta cu gazda acestuia, Tu Jiang, responsabilul cu Afaceri Ad-Interim al Ambasadei, care este șeful reprezentanței diplomatice până la numirea noului ambasador.
Tu Jiang, vorbitor al limbii române, ca de altfel și alți angajați ai misiunii diplomatice, s-a dovedit a fi bun cunoscător al județului nostru și i-a asigurat pe reprezentanții maramureșeni că va da curs invitației de a vizita județul în primăvara anului viitor, urmând să evalueze oportunități investiționale chineze inclusiv în zone rurale.
Prezentările realizate de vorbitori, legate de stadiul și proiecțiile relațiilor bilaterale, îndeosebi în domeniile economic și cultural, schimburile de mesaje și impresii între participanți și atmosfera destinsă a evenimentului au fost ingredientele unei întâlniri speciale, în care prietenii români ai Chinei și cei chinezi ai României au discutat și s-au bucurat împreună de încheierea unui an bun, de lărgirea relațiilor de cooperare și deschiderea de noi punți culturale și economice între România și unul dintre cele mai puternice state ale lumii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.