Trei cazuri medicale deosebite tratate în secția Pediatrie din Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”

În cadrul secției Pediatrie din Spitalul Județean recent au fost tratate cu succes trei cazuri ale unor copii cu vârste între 5 și 13 ani. Cei trei micuți pacienți sufereau unul de o complicație gravă și rară în urma infecției cu SarsCov2, al doilea de o anemie severă cu afectarea gravă a inimii și complicații pulmonare, iar cel de-al treilea copil s-a prezentat cu suspiciunea de tuberculoză și acumularea unei cantități mari de lichid în jumătatea stângă a toracelui.

În primul caz, un băiețel de numai 5 ani, medicii l-au diagnosticat cu amigdalită acută, dar evoluția copilului nu a fost bună. Reevaluarea cazului, prin dezbatere clinică, în colectivul secției, a ridicat suspiciunea unui Sindrom Inflamator Multisistemic la Copil, o afecțiune rară și severă la copil, asociată infecției cu SARS-COV 2 în antecedente si confirmata de investigatii. Sub tratament de specialitate, conform protocoalelor existente, evoluția copilului a fost spectaculoasă.

 Un alt caz este al unei fetițe de 9 ani, provenită dintr-un mediu social defavorizat, care s-a prezentat cu o anemie severă, cu insuficiență cardiacă secundară gravă, care s-a complicat cu o pneumonie bilaterala, cu acumulare de lichid în jurul plămânilor. După transfuzia de sânge realizată de urgență, urmata de tratamentul insuficienței cardiace și al pneumoniei, evoluția pacientei a fost lentă, dar favorabilă.

Cel de al treilea caz deosebit este al unui băiat de 13 ani care s-a prezentat cu dificultăți de respirație. Medicii din UPU – Pediatrie au ridicat suspiciunea unei afectări pleuro-pulmonare severe care s-a confirmat prin tomografie computerizata. Pacientul a fost internat în Secția Pediatrie, unde de urgență, sub ghidaj ecografic s-a evacuat parțial lichidul și apoi s-a început tratamentul adecvat. Evoluția pacientului este lent favorabilă, aflându-se în continuare internat.

„Felicit pe această cale întreg personalul medical din cadrul secției Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș, condus de medicul șef Bogdan Lucian, pentru dedicația lor în salvarea vieților celor mai dragi ființe nouă, copiii. Sunt convins că activitatea medicală în Spitalul Județean se ridică la standarde europene”, a transmis Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Din cei trei pacienți, doi au fost externați în această săptămână.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.