VIDEO | Trafic intens la graniţa cu Ungaria pentru automarfare, după restricţiile de circulaţie impuse de ţara vecină

Din cauza restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice, când autovehiculele de transport marfă nu au circulat, astăzi în punctele de trecere a frontierei de la granița comună, se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate acestor autovehicule. În plus autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat încă şi PTF Petea (2 artere). Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire. Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel:

pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea;

pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II;

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand.

Ttraficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Șoferii au posibilitatea consultării aplicaţiei Trafic on-line, secţiunea Camioane, care este disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.