TITLURI DE STAT: S-a dat startul unei noi ediţii Tezaur, cu dobânzi de 6% și 6,85%

Românii pot cumpăra, începând de astăzi, titluri de stat Tezaur cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv, 6,85%.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 8 iulie 2024 – 8 august 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
  • Între 8 iulie 2024 – 9 august 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • Între 8 iulie 2024 – 8 august 2024 în mediul urban şi 8 iulie 2024 – 7 august 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.