Tineretul National Liberal Sighetu Marmatiei nu doreste instaurarea cenzurii pe internet

Tineretul National Liberal Sighetu Marmatiei  nu doreste instaurarea cenzurii pe internet

22  februarie 2012. Tineretul National Liberal Sighetu Marmatiei initiaza o petitie prin care cere parlamentarilor, europarlamentarilor si oamenilor politici din guvern sa nu ratifice A.C.T.A, acordul comercial de combatere a contrafacerii semnat si negociat in secret de actuala guvernare prin care ni se reduc drastic libertatile civile si creeaza cadrul pentru o scumpire fara precedent a medicamentelor.

Tineretul National Liberal a demarat acesta campanie printr-o actiune de informare care consta in distribuirea de fluturasi in care se prezinta efectele negative pe care cetatenii romani o sa le resimta dupa aplicarea ACTA. Totodata membrii ai TNL Sighetu Marmatiei vor cere sighetenilor sa semneze acesta petitie pentru a o depune la Parlament si la cabinetele parlamentare ale deputatilor si senatorilor din Maramures. 
 Trebuie sa responsabilizam oamenii politici care decid in numele nostru si sa-i obligam ca pentru toate angajamentele luate in numele romanilor sa dezbata public si numai dupa aceea pe baza mandatului dat democratic de catre romani sa semneze aceste tratate.
 In cadrul petitiei am semnalat mai multe motive importante pentru care indemnam sighetenii sa ceara Guvernului, Parlamentului Romaniei si Parlamentului European sa nu ratifice acest tratat:
– prin aplicarea acestui angajament se incalca legea fundamentala a statului roman, Constitutia. Tratatul încalcă o serie de articole din Constituţia României, respectiv articolele 24, referitor la dreptul la apărare, 26, cu referire la dreptul fiecăruia dintre noi la viaţa intimă, familială şi privată, 28, care face referire la secretul corespondenţei, şi 30, care garantează libertatea de exprimare
–  o lege de asemenea amploare trebuie  sa fie supusa dezbaterii publice si nu sa fie negociata de o maniera conspirativa de politicieni care sunt platiti din banii publici si care au principala misiune sa protejeze drepturile si libertatile cetatenilor
– taierea accesului la  medicamentelor generice care vor disparea de pe piata si  vom asista la o crestere accelerata preturilor si la inrautatire a starii de sanatate a populatiei in speciala a varstnicilor si copiilor. Nu dorim sa credem ca acest guvern doreste o eutanasie economica prin imposibilitatea procurarii medicamentelor datorita cresterii accelerate a  preturilor.
 „Sustin acest demers, mai ales ca acest tratat loveste in cele doua categorii vulnerabile: batranii si copii. Partidul National Liberal are in centru politicilor sale pastrarea libertatilor individuale, castigate cu sange la revolutia din ’89, trebuie sa pastram neatinse aceste politici si sa nu lasam pe nimeni sa produca aceste derapaje nedemocratice pe seama noastra” declara Ovidiu Nemes, Presedinte PNL Sighetu Marmatiei.Acesta actiune va dura pana in data de 9 martie iar dupa aceea vom centraliza semnaturile si le vom depune la Parlamentul Romaniei, Guvern si la cabinetele europarlamentarilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.