Tineretul Naţional Liberal ”în luptă cu puterea” pentru libertate

Tineretul Naţional Liberal ”în luptă cu puterea” pentru libertate

După 22 de ani, fântâna de la Universitate a redevenit locul de unde tinerii îşi revendică libertatea. Tinerii liberali au omagiat, ieri seară, eroii Revoluţiei din 1989, al căror glas s-a ridicat pentru libertate. La fel ca atunci, tinerii de acum au scandat ”Libertate”. La fel ca atunci, şi acum, tinerii sunt ”În luptă cu puterea!”.

În deschiderea evenimentului, preşedintele TNL, Florin-Alexandru Alexe, s-a adresat celor prezenţi. ”Este datoria noastră de cinste să nu uităm că, în 1989, tinerii au murit pentru libertate. Din păcate, astăzi, libertatea românilor este ştirbită de o putere nedemnă de încrederea pe care i-au acordat-o cetăţenii. De aceea, ne-am întors astăzi aici pentru a revendica libertatea în numele generaţiei noastre şi a celor care vor fi veşnic tineri.”

Prezent la comemorare, preşedintele PNL Crin Antonescu, a adresat un mesaj tinerilor liberali care s-au reunit în jurul fântânii de la Universitate. ”Nimeni nu moare doar pentru pâine, nimeni nu moare doar pentru un serviciu mai bun, nimeni nu moare pentru o haină în plus, cum spunea Ceauşescu. Omul este fiinţa în stare să moară pentru libertate. (…) Bătălia generaţiei mele, bătălia pe care în decembrie ’89 generaţia mea a început-o, a fost bătălia pentru libertate. Şi această bătălie pentru libertate este bătălia pe care generaţia voastră trebuie să o câştige definitiv în România şi pentru România.” Tânărul liberal Ciprian Jichici, a adus în Piaţa Universităţii mesajul tinerilor liberali din Timişoara. ”Cred că a venit momentul ca toţii românii care cred în dreptul lor la o viaţă mai bună să iasă în faţă şi să spună că s-au săturat de încălcările repetate ale Constituţiei, de dispreţul total faţă de legi şi instituţii! Domnilor guvernanţi, tinerii liberali vă spun clar şi răspicat: AJUNGE!.” Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a transmis un mesaj îndreptat către viitor. ”În memoria morţilor noştri, în numele generaţiei voastre care îşi cere dreptul firesc la o viaţă mai demnă, să ne urăm, în anul care vine, izbândă!”
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.