Tinerele fete pot cădea victime unor reţele de recrutare denumită de specialişti fenomenul "loverboy"

Tinerele fete pot cădea victime unor reţele de recrutare denumită de specialişti fenomenul "loverboy"

 Tehnica de recrutare a tinerelor de către reţelele de trafic de persoane este denumită metoda „prin îndrăgostire”, iar cel care o practică este denumit de către specialiştii structurilor de prevenire şi combatere a fenomenului ca “loverboy”.
Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP), instituţia publică cu atribuţii de coordonare, evaluare şi monitorizare la nivel naţional a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane, atrage atenţia asupra acestei metode internaţionale – „loverboy”. Aceasta este utilizată şi în România, ţară de origine, iar adolescenţii trebuie să fie informaţi cu privire la pericolele ascunse dar actuale din comunitate.
 În special fetele foarte tinere cad victime acestei metode periculoase pentru că pot distruge încrederea în viaţă şi în adevăratele sentimente de iubire. Majoritatea fetelor sunt contactate pe internet şi, fără să-şi dea seama, alunecă în vraja unei iubiri false, a unei iluzii, cu propuneri de a părăsi localitatea pentru un viitor prea frumos ca să fie adevărat. Atenţie, părinţi, verificaţi în permanenţă anturajul adolescentelor dumneavoastră. Nu e de glumit cu aşa ceva!
Pentru cei care doresc să afle mai multe, aceasta este adresa de web site a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.
http://anitp.mai.gov.ro/ro/
 De asemenea, Compartimentul de Prevenire din cadrul I.P.J. Maramureş vă stă la dispoziţie pentru organizarea unor întâlniri pe aceste teme, cu mai multe informaţii, la tel. 207. 705, sau pe site-ul IPJ Maramureş,
http://mm.politiaromana.ro
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.