Timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria au scăzut semnificativ

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 204.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 56.500 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 154.000 persoane cu 41.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 50.000 persoane cu 15.500 mijloace de transport.

Comparând aceleaşi perioade, la frontiera cu Ungaria, numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară (112.000 persoane în ultimele 24 de ore)a crescut cu aproximativ 250%.

Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De asemenea, precizăm că se menține permanent legătura cu autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Poliția de Frontieră reamintește că a intrat în vigoare obligativitatea completării Formularului Digital pentru toate persoanele care intra în România. Formularul se completează online şi nu trebuie tipărit, el fiind citit automat de dispozitive în interval de câteva secunde.

Se recomandă ca formularul digital (PLF) să fie completat anterior prezentării la controlul de frontieră în punctul de trecere.

Dacă persoana nu a completat formularul până la intrarea în România, acesteia i se permite intrarea în ţară, dar are un termen de 24 de ore pentru a-l completa.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 43 fapte ilegale (21 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 70.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 26.300 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.