Țigări în valoare de peste 242.000 de lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat aproximativ 21.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană,  în valoare de peste 242.000 de lei. Doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă.

În data de 27 iunie, lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au oprit în trafic, pentru control, în localitatea Hărnicești, două autoturisme. La volanul primului se afla un bărbat în vârstă de 66 de ani, din județul Timiș. În mașină, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete cu țigări. Cel de-al doilea autoturism  era condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Maramureș. Ulterior s-a dovedit că acesta avea rol de post mergător pentru  autoturismul oprit anterior. Polițiștii de frontieră au descoperit 9.556 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și din magazine de tip duty free, în valoare de 111.805 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscarii. Totodată, autoturismul în care au fost descoperite țigările a fost indisponibilizat, la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. Cei doi conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. Dimineață, șoferul mașinii cu țigări a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, care a dispus față de acesta instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Tot în 27 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Negrești Oaș au observat, pe direcția localității Cămârzana, jud. Satu Mare, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase. S-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a zonei şi a cazului. La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.189 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară. Țigările, în valoare de 72.411 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În 26 iunie, lucrătorii Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au încercat să oprească la control un autoturism, însă  șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea, iar după aproximativ un kilometru a abandonat autoturismul pe marginea carosabilului. Polițiștii de frontieră ajunși la fața locului au găsit mașina cu portiera deschisă, cheile în contact, șoferul reușind să fugă. În mașină s-au găsit 4.950 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free. Țigările, în valoare de 57.915 lei, precum și mașina, în valoare de 6.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor. Totodată, din primele verificări s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină figurează ca fiind radiat din circulație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.