Țigări în valoare de peste 166.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat, în urma unei acţiuni executate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, peste 14.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Ţigările în valoare de peste 166.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 11 iulie, la nivelul S.T.P.F. Suceava – ITPF Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel,  în jurul orei 00.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în  Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană. Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto şi-a  continuat deplasarea în viteză.

Oamenii legii au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost abandonată în curtea unui imobil din apropiere. Cu acordul proprietarului imobilului, care declarat că şoferul a intrat în curte cu maşina fără aprobarea sa, poliţiştii de frontieră au verificat autoturismul şi au constatat că era plin cu țigări de contrabandă. Astfel, a fost luata măsura conducerii  autovehiculului  la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. 

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 14.190 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 166.023 lei a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.