Ţigări de contrabandă transportate cu drona, abandonate în cimitir

Lucrătorii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 5.430 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 60.000 lei. În unul din cazuri, ţigările au fost transportate peste frontieră cu o dronă şi abandonate în cimitir în Sighet.

În 6 decembrie un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism înmatriculat în Germania. Deoarece conducătorul auto a ignorat semnalele s-a trecut la urmărirea autoturismului. La scurt timp, șoferul a virat pe o stradă lăturalnică, unde a abandonat autoturismul și a încercat să fugă, fiind reținut de către polițiștii de frontieră. E vorba de un tânăr de 24 de ani din Maramureș. Acesta avea în mașină 4.480 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.000 de lei.

Pe  timpul cercetărilor s-a constatat și că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparţin unui alt autovehicul

O oră mai târziu, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit, în cimitirul din Sighetu Marmaţiei, un colet cu 500 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care fusese transportat peste frontieră cu o dronă. Totodată, autorităţile de frontieră ucrainene au comunicat ca pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetăţean ucrainean.

Tot în data de 6 decembrie, dar în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetățeanul român în vârstă de 61 de ani, conducând un microbuz. În compartimentul de marfă al autovehiculului s-au descoperit 450 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.