Țigări ascunse în rezervorul unei mașini dibuite de un câine

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu – structură a ITPF Sighetu Marmației – au descoperit ascunse în rezervorul și bordul unui autoturism 1.170 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Țigările au fost găsite cu ajutorul unui câine.

Miercuri s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 62 de ani, la volanul unui autoturism. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, cu ajutorul câinelui de serviciu de la Biroul Vamal Halmeu, Foxi, s-au descoperit ascunse în rezervorul și bordul autoturismului1.170 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Țigările, în valoare de 5.265 de lei, au fost confiscate, iar autoturismul, estimat la 4.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor. Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioada de 5 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.