Termenul până la care spitalele se pot încadra în criteriile de clasificare s-a prelungit cu un an

Termenul până la care spitalele se pot încadra în criteriile de clasificare s-a prelungit cu un an
Termenul până la care spitalele se pot încadra în criteriile de clasificare, conform planurilor de conformare aprobate, s-a prelungit cu un an, până la 31 decembrie 2012.
Potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, Ministerul Sănătăţii a aprobat şi va publica în Monitorul Oficial Ordinul pentru completarea şi modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei şi a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă. 
Cele 117 unităţi sanitare clasificate în categorii cu plan de conformare vor avea timpul necesar pentru a-şi rezolva problemele existente cu asigurarea liniilor de gardă, dotarea cu aparatură medicală performantă sau reorganizarea activităţii cu asigurarea de servicii medicale şi în alte domenii de specialitate, precizează sursa citată. 
Suplimentar prelungirii termenului de încadrare în planurile de conformare, actul normativ mai prevede modificarea criteriilor de clasificare în categoriile I şi II ale spitalelor clinice aflate în centrele universitare. În noua formă a actului normativ, spitalele din aceste categorii vor avea obligaţia de a îndeplini criteriile de clasificare cu excepţia asigurării structurii şi liniei de gardă aferente pentru trei specialităţi, faţă de două specialităţi câte erau prevăzute, în situaţia în care în aceeaşi localitate, pe o rază de cinci kilometri, există o altă unitate medicală care poate să asigure asistenţa medicală continuă. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.