VIDEO | Teceu Mic: Focuri de armă și peste 16.000 pachete cu țigări confiscate la graniţa cu Ucraina

Focuri de armă și țigări confiscate ieri la graniţa cu Ucraina. Poliţiştii de frontieră sigheteni au confiscat în cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în localitatea de frontieră Teceu Mic, ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 193.000 lei.

Ieri, 14 iunie,  la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete. Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Teceu Mic, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Oamenii legii au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit, au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se în înot pe teritoriul Ucrainei. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.