VIDEO | Taxe și impozite neschimbate pentru anul viitor

În ședința de Consilie local, consilierii sigheteni au votat proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale aplicabile în municipiul Sighetu Marmației în anul 2020.  Vot unanim s-a acordat pentru păstratrea valorii taxelor și impozitelor, la fel ca în anul 2019.

În cadrul ultimei ședințe de Consiliu local, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a vizat modificarea taxelor și impozitelor aplicate sighetenilor. Înanite de a da cuvântul consilierilor locali, Tamara Vasiliu Calogherator, director la Direcția Venituri din cadrul Primăriei Sighe,t a punctat o serie de aspecte tehnice. Subiectul a stârnit câteva discuții pentru a lămuri decizia conilierilor.

”Ați aprobat hotărârea 32 privind indexarea care s-a aplicat la valorile absolute, la tot ceea ce însemană cifră , alea pentru impozitul pe teren și pentru alte categorii avem o marjă de minim și de maxim, deci 2019 nu intră în acest minim și maxim. Aveți o propunere făcută în anexă, care am înțeles că rămâne așa cum este ea propusă. Dacă ați hotărât că se merge pe minim, atunci să aștiu și eu ce am de făcut”, a spus Tamara Vasiliu Calogherato

În concluzie, consilirii locali au dat vot unanim pentru păstrarea taxelor și impozitelor la nivelul minim prevăzut de lege , indexat cu nivelul ratei inflației pe anul trecut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.