”Taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o presiune nejustificată pe bolnavii cronici”

Niciun bolnav cronic nu alege când să se îmbolnăvească şi când să se interneze în spital. Boala cronică de orice fel are o evoluţie naturală care nu se supune deciziilor arbitrare ale autorităţilor. – arată într-un comunicat Alianţa Pacienţilor Cronici din România.

”Rugăm Parlamentul şi Guvernului României să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice cât şi pentru afecţiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale datorate unor accidente.

Dacă Guvernul consideră că se abuzează de concediile medicale, să declanşeze investigaţii care să identifice şi să pedepsească abuzurile. Nu pot fi pedepsiţi toţi românilor doar pentru că nu au fost identificaţi cei care abuzează de concediile medicale.

Bolnavii cronici din România nu şi-au ales boala, dar sunt nevoiţi să trăiască cu efectele ei, iar taxarea cu 10% a concediilor medicale pune o povară în plus asupra lor pe lângă celelalte pe care le generează un sistem medical prost finanţat: lipsa fondurilor pentru analizele medicale, probleme cu găsirea medicamentelor în farmacii, întârzieri în finanţarea spitalelor şi farmaciilor. Toate acestea duc la întârzieri în administrarea terapiilor şi implicit la agravări ale stării de sănătate şi creşterea numărului de concedii medicale” – se mai arată în comunicatul Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.