Târgu Lăpuş: Salvat de S.M.U.R.D.

Târgu Lăpuş: Salvat de S.M.U.R.D.

Paramedicii staţiei  S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş au repurtat astăzi o primă victorie notabilă în lupta contracronometru pentru salvarea vieţilor omeneşti. Ei au fost chemaţi în ajutor, la ora 10.46, de familia unui bărbat, în vârstă de 44 de ani,  din oraş. La sosirea echipajului de prim ajutor calificat al staţiei S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş, bărbatul era în stop cardiorespirator. 

Cei trei paramedici au început imediat manevrele de resuscitare. După aproape o oră de eforturi, lor li s-a alăturat un echipaj al ambulanţei. La scurt timp, la faţa locului a sosit şi echipajul ambulanţei de Terapie Intensivă Mobilă a staţiei S.M.U.R.D. Baia Mare, care deserveşte întreg judeţul. Acesta se întorcea de la Cluj, unde transportase un alt pacient.
Medicul, asistentul şi cei doi paramedici ai ambulanţei T.I.M. au continuat manevrele începute de colegii lor de la Târgu Lăpuş şi au reuşit să resusciteze bărbatul, pe care l-au transportat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.
Acţiunea concertată a salvatorilor, începută de paramedicii pompieri, a dus la salvarea vieţii bărbatului de 44 de ani, fapt care nu ar fi fost posibil dacă în oraş nu ar fi existat echipajul de prim ajutor calificat de la S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş- care şi-a început activitatea săptămâna trecută- gata să înceapă manevrele de resuscitare în timpul cel mai scurt, lucru de cea mai mare importanţă  în asemenea situaţii. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.