Târgu Lăpuş: – 30 grade Celsius au indicat termometrele în această dimineaţă la sol

Târgu Lăpuş: – 30 grade Celsius au indicat termometrele în această dimineaţă la sol

Minus 22,5 grade Celsius în aer şi – 30 grade Celsius la sol s-au înregistrat în această dimineaţă în Târgu Lăpuş, oraş care a fost numit de către meteorologi polul frigului din Maramureş.

Astăzi a fost cea de-a treia zi cu valori negative extreme din această iarnă. S-au înregistrat temperaturi polare la Târgu Lăpuş, Petrova, Copalnic, Borşa, Leordina dar şi la Sighetu Marmaţiei. La Târgu Lăpuş, temperatura solului arăta în această dimineaţă, la ora 08:30, – 30 de grade Celsius. "La Târgu Lăpuş, la ora 8 jumate, termometrele au indicat – 22,5 grade Celsius", a anunţat Reghina Bude, meteorolog.

Lăpuşenii spun că s-au obişnuit deja cu astfel de temperaturi. "Aici e frig tare. E dificil, dar ne descurcăm. Cu pornirile autoturismelor este mai greu dar dăm căldură", a spus un localnic. "În luna ianuarie a noului an, sâmbătă şi duminică am avut la Târgu Lăpuş aproape de 30 de grade cu minus. De fapt, la Târgu Lăpuş la staţie s-au confirmat 24,5 grade şi continuă, chiar şi – 30 în oraş, pe malul apei, al râului Lăpuş, temperaturile sunt mai scăzute", a precizat un alt locuitor al oraşului Târgu Lăpuş. "La noi e foarte frig, se şi spune că regiunea noastră este Siberia Mică, polul frigului. Aproape în fiecare iarnă este la fel la noi", a spus un alt lăpuşean.

Veştile nu sunt „călduroase” nici pentru perioada următoare. Meteorologii au anunţat pentru judeţul Maramureş cod portocaliu de ger persistent cu temperature minime care se vor încadra în general între -27 şi -17 grade Celsius.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.