Ţăranii se plâng că ceapa a putrezit în pământ, iar culturile de cartofi riscă să aibă aceeaşi soartă

Ţăranii se plâng că ceapa a putrezit în pământ, iar culturile de cartofi riscă să aibă aceeaşi soartă

Specialistii au anuntat un an bogat in recolte. Insa, ploile din ultima vreme dau mari batai de cap agricultorilor, pentru ca risca sa schimbe drastic pronosticul  dat de specialisti. Taranii se plang ca excesul de ploi, dar si vantul puternic si vijeliile din ultima perioada au un impact negativ asupra  productiilor de cereale, legume si fructe.
 Vara ploioasa nu a distrus doar ideea de  vacanta insorita, incetul cu incetul, culturile agricole au de suferit de pe urma valului de ploi si vijelii care s-a abatut asupra regiunii noastre. Daca la inceputul verii, specialistii in agricultura prognozau o recolta bogata, iar conditiile meteo erau favorabile pentru dezvoltarea culturilor de cartofi, a cerealelor, dar si a celorlalte  legume si fructe, acum situatia s-a schimbat.  Taranii se plang ca ceapa a putrezit in pamant, iar culturile de cartofi risca sa aiba aceeasi soarta.
Nu doar cantitatea de apa insemnata, cazuta in ultima perioada, ridica mari probleme, ci si vijeliile care au pus la pamant cuturile agricole. Producatorii agricoli se resemneaza “Sa fie cum o vrea Sfantul de Sus, suntem la mana lui”.
Nici cu productia de fructe nu stam foarte bine in acest an. Vremea rece si grindina din  primavara  acestui an au compromis livezile cu meri si pruni. “O sa avem mai putina tuica anul acesta” se plang producatorii autohtoni. Agricultorii nu pot decat sa spere intr-o imbunatatire a vremii, in caz contrar, pretul legumelor, care a inregistrat o scadere la inceputul acestei veri, va cunoaste o crestere semnificativa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.