Țara care a anunțat că va ieși complet din izolare. Mesajul premierului: Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să vă răsplătim

Norvegia și Danemarca au anunțat planuri pentu redeschiderea completă în următoarele săptămâni cu speranța că totul va reveni la normal într-un timp scurt. Norvegia a anunţat că de luni se redeschide întreg sistemul de învăţământ, una din primele ţări europene face face acest pas. Danemarca permite redeschiderea magazinelor de luni, dar restaurantele, cafenele şi şcolile primare se redeschid o săptămână mai târziu, scrie Financial Times, potrivit Mediafax.

În ambele ţări a fost declarată starea de urgenţă pe 12 martie, când şcolile şi graniţele au fost închise.

„Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să dăm ceva la schimb. Din acest motiv prezentăm planul de redeschidere al Norvegiei, un plan care să ne întoarcă la viaţa normală”, a anunţat Erna Solberg, premierul Norvegiei.

Din 1 iunie se redeschid şcolile de condus, sălile de bingo şi de sport, iar barurile şi alte localuri care nu servesc mâncare se redeschid doar cu servire la masă. Şi parcurile de distracţii şi bazinele de înot se redeschid, precum şi sălile de fitness. Peste 2 săptămâni, Norvegia permite adunări mai mari de până la 200 de persoane, de la 50 cât sunt permise acum.

Citește continuarea pe digi24.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.