TANDEM: La Esperando se învață lucruri noi

Asociația Esperando cu sprijinul Consiliul județean Maramureș aduce noi activități pentru tinerii cu dizabilități din județul Maramureș.

Prin intermediul proiectului TANDEM, tineri cu nevoi speciale – din familii (beneficiari ai Asociației Esperando), dar și tineri de la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități – Griviței, vor participa la numeroase activități care să le ofere șanse de integrare comunitară.

Tinerii cu dizabilități se confruntă adesea cu numeroase obstacole în accesarea oportunităților de dezvoltare personală și profesională.

În comparație cu tinerii de acceași vârstă, dar fără probleme de sănătate, aceștia se află într-un dezavantaj, deoarece ei se confruntă cu dificultăți de ordin social, adesea fiind discriminați de cei din jur. Pe lângă acest lucru, dizabilitatea îngrădește într-o anumită măsură și participarea la viața comunității. Tinerii cu nevoi speciale au prea puțini prieteni de vârsta lor cu care să socializeze și să-și petreacă timpul.

Pe perioada a 5 luni (iunie – octombrie), acest proiect combină educația non-formală, ecologizarea și activități de integare socioprofesională, aducând multiple beneficii, contribuind la incluziunea socială, protejarea mediului și promovarea diversității și creativității în cadrul comunității, iar acest lucru poate contribui la o cultură comunitară mai bogată și mai incluzivă.

Scopul proiectului este creșterea calității vieții tinerilor cu dizabilități neuromotorii prin oferirea de activități de recuperare, activități de formare a diferitelor deprinderi pentru a facilita tranziția către viața comunității, în toate aspectele ei.

Prin acest proiect Asociația Esperando dorește să deschidă o nouă cale în dezvoltarea deprinderilor de comunicare, relaționare și viață independent, să crească numărul persoanelor cu dizabilități care își dezvoltă spiritul civic, artistic și de protejare a naturii. În acest fel, tinerii cu nevoi speciale se vor simți mai aproape de natură, de arta și de comunitate.

Sub ”umbrela” Tandem se vor regăsi activități precum: ateliere de creație, ateliere de gătit, ședințe de hipoterapie, workshop de informare – ecologizare, o tabără ecologică și o expoziție la care vor fi prezentate lucrările realizate pe durata proiectului. Toate aceste activități au ca scop dezvoltarea abilităților și talentelor tinerilor cu dizabilități și de a aduce beneficii pe termen lung comunității.

 Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș și este finanțat în cadrul programului pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul județean a programelor, proiectelor și acțiunilor în domeniul tineret.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.