Tânăr rătăcit în pădure după ce l-a prins o furtună, găsit de salvamontiști

Salvamontiștii maramureșeni au intervenit în noaptea de duminică spre luni în zona Barajului Firiza pentru salvarea unei persoane. Apelul a venit prin 112 la Dispeceratul Național Salvamont puțin după ora 00:00.

Potrivit informațiilor furnizate de Salvamont Maramureș victima, un bărbat de 30 ani s-a rătăcit în zona Barajului Firiza Berdu spre Vidra. Aflat în stare de ebrietate, deplasându-se cu un grup de prieteni după o petrecere în natură, bărbatul a fost surprins de o furtună și deoarece vizibilitatea era slabă iar condițiile atmosferice precare, acesta s-a pierdut de grup, a greșit traseul și a ajuns într-o zonă cu acces dificil.
A fost găsit desculț și dezbrăcat în stare de hipotermie ușoară fiind coborât în siguranță de echipele formate din salvamontiști și jandarmi și predat echipajului de la ambulanță.
Salvamontiștii maramureșeni îi sfătuiesc pe cei care se aventurează în zone pe care nu le cunosc să transmită periodic informații aparținătorilor cu privire la traseul pe care îl urmează și pe cât posibil să urmeze marcajele de pe traseele turistice.
În cazul în care intervin probleme se recomandă sa sune urgent la 112 și să alerteze echipele de salvare. Fiecare minut este prețios și fiecare informație pe care o pot transmite salvatorilor le poate salva viața celor care se află în dificultate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.