Tabără pentru copiii supraponderali, în staţiunea Straja

Tabără pentru copiii supraponderali, în staţiunea Straja

Prima tabără din ţară pentru copiii supraponderali este organizată, timp de trei săptămâni, în staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, în demersul lor de a-i ajuta pe micuţi să dea jos din kilogramele în plus, într-un mod cât mai plăcut, organizatorii fiind sprijiniţi de specialişti în sport, un medic nutriţionist, un psiholog şi un actor responsabil pentru crearea unei stări de bună dispoziţie în rândurile participanţilor.‘Este primul an în care organizăm o asemenea tabără, iar ideea aparţine unei mămici al cărei băieţel are probleme cu greutatea. Ne-am inspirat după modelul americanilor, care desfăşoară tabere tematice de peste 40 de ani. Copiii care au venit în tabără au fost recomandaţi de medicii şcolari care au constatat că micuţii duc un stil de viaţă nesănătos, cu foarte mult timp petrecut în faţa calculatorului şi cu preferinţe spre hrana gen fast-food’, a declarat, luni, Viorica Romoşanu, organizator în cadrul Complexului Platoul Soarelui din staţiunea Straja.
Pe parcursul celor trei săptămâni de activitate, până pe 13 august, copiii vor îmbina activităţile recreative specifice unei tabere cu drumeţiile, sportul, distracţia într-un parc de aventură, jocurile diverse, toate fiind menite să consume din excedentul de calorii. În paralel, un medic nutriţionist-diabetolog va controla necesarul caloric al fiecărei mese şi-i va învăţa pe cei mici cum pot să-şi pregătească singuri mici gustări sănătoase, atunci când se vor întoarce acasă.
‘Copiii au la dispoziţie trei mese principale şi două sau trei gustări pe zi, astfel încât să le fie asigurat necesarul de elemente nutritive, dar să nu fie depăşit un anumit număr de calorii, astfel încât la sfârşitul stagiului de trei săptămâni să se vadă o scădere în greutate’, a explicat Viorica Romoşanu.

Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.