Sute de colindători au vestit Nașterea Mântuitorului prin colinde și urări de Crăciun, în aceste zile la Palatul Administrativ din Baia Mare

Executivul Consiliului Județean Maramureș împreună cu reprezentanți ai Instituției Prefectului Maramureș au primit cetele de colindători. Cu mic, cu mare, îmbrăcați în straie populare, deghizați cu măști și costume, în uniformă școlară sau a instituțiilor pe care le reprezintă, cetele de colindători au transmis din inocența, fericirea și emoția Crăciunului. Și, pentru că Sărbătoarea Nașterii Domnului este și despre a primi daruri, Moș Crăciun a fost prezent la fiecare colindă și a împărțit daruri fiecărui copilaș.

Crăciunul în Maramureș este despre tradiții, obiceiuri, despre mesele bogate în familie, cu bucate alese și pregătite cu multă dragoste de mama și bunica, este despre bucuria de a dărui și de a fi alături de cei dragi în această perioadă magică, în care ne amintim că miracolele există, că bunătatea este un dar pe care îl putem oferi tuturor celor apropiați, iar bucuria vine din lucruri cu adevărat mici și simple.

Mulțumesc tuturor colindătorilor care ne-au pășit pragul și în acest an și ne-au bucurat inimile cu colinde minunate! Vă așteptăm și anul viitor cu mult drag”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Grupurile de colindători care ne-au călcat pragul în aceste două zile sunt de la: Corul de copii Catedrala Istorică ”Adormirea Maicii Domnului”, Ansamblul de copii Budești, Școala Gimnazială Suciu de Sus, Ansamblul Hori și Joc Palatul Copiilor, Școala Gimnazială ”Octavian Goga”, Grădinița nr. 8 și Grădinița Tăuții de Sus, Liceul Pedagogic Sighetu Marmației, Corul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” – Coconii Maramureșului, Școala Gimnazială ”Alexandru Ivasiuc”, Școala Gimnazială Giulești, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, Colegiul Tehnic ”George Barițiu”, Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, Școala Gimnazială Ariniș, Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, Grădinița cu program prelungit nr. 25, Școala Gimnazială ”Dr. Gheorghe Tite” Săpânța, Școala Gimnazială Recea, Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teologic Penticostal, Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, Școala Gimnazială Bârsana, Grădinița Nr.28, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, Grădinița de Artă, Școala Gimnazială ”Dimitrie Cantemir”, Grădinița ”Ion Creangă”, Copii din Preluca Nouă, Copii din Oncești, Corul MAPN, Copii din Săliștea de Sus, Ansamblul Folcloric Săliștea de Sus, Grup de colindători din Bârsana, Școala Gimnazială ”Nichita Stănescu”, Grădinița ”Micul prinț”, Grădinița ”Floare de colț”, Școala Gimnazială nr. 2 Șomcuta Mare, Școala Gimnazială Băița de sub Codru, Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu”, Școala Gimnazială Desești, Școala Populară de Artă, Școala Gimnazială nr. 18, Școala Gimnazială ”Vasile Berci” Călinești, Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” Dragomirești, Școala de muzică ”Crescendo”, Viflaimul din Groși, Școala Gimnazială ”Alexandru Rusu”, Școala Gimnazială Asuaju de Sus, colindători din Chechiș, copii de la Centrul de zi Griviței, Liceul ”George Pop de Băsești, Grupul DO RE MI Palatul Copiilor, Grădinița ”Mihai Eminescu”, Corul structurilor MAI, Liceul Pedagogic Taras Sevcenko.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.