SUPLIMENT DE EXPERTIZĂ: Procurorii cer date suplimentare din partea experţilor în dosarul "Colectiv"

SUPLIMENT DE EXPERTIZĂ: Procurorii cer date suplimentare din partea experţilor în dosarul "Colectiv"

 Procurorii au solicitat date suplimentare în cadrul expertizei deja existente în dosarul "Colectiv", iar specialiştii au la dispoziţie o săptămână să dea răspunsurile, a anunţat vineri dimineaţa procurorul general interimar, Bogdan Licu .

"Este vorba despre un supliment de expertiză pentru unele probleme uşor neclare. Nu am detalii despre ce este vorba, dar din moment ce s-a cerut termen o săptămână nu cred că este ceva foarte important", a declarat procurorul general interimar Bogdan Licu.
Expertiza Parchetului General, în cazul Colectiv, arăta că primăria nu a făcut vreun control în ultimii cinci ani, lucrările nu aveau autorizaţie de construcţie, clubul nu avea suficiente căi de acces, iar conducerea ISU nu cunoştea incinta, deşi era în atribuţiile instituţiei.
Date din raportul obţinut de Agenţia MEDIAFAX arată că nu au fost identificate "dovezi că s-ar fi desfăşurat activităţi de inspecţie, control, îndrumare etc. pe parcursul a ultimilor cinci ani, când în acel spaţiu s-au desfăşurat activităţi similare, de către trei chiriaşi, succesiv, astfel încât să identifice şi să constate respectarea cadrului legal şi să impună măsuri de intrare în legalitate" de către Primăria Sectorului 4.
Raportul arată şi că au fost folosite materiale uşor inflamabile în momentul în care a fost construit tavanul fals. De asemenea "ventilaţiile, atât pentru aportul de aer proaspăt, cât şi pentru exhaustarea celui viciat, nu sunt poziţionate corespunzător", iar "instalaţiile electrice dispuse pe sub panta din lemn sunt neconforme".
Numărul căilor de acces pentru spaţii publice aglomerate trebuiau să fie minimum două teoretic, spun experţii, însă în cazul clubului Colectiv exista doar una utilizabilă. Potrivit experţilor, amplasarea containerului cu uşi fără bară de panică reprezintă o altă neconformitate, iar utilizarea de geamuri de alt tip decât cel "securit" la uşile de acces este o altă problemă semnalată.
O altă neregulă, constatată de către specialişti, este racordarea între container şi sala cu rampa de şapte centimetri pe lătimea peretelui, care poate prezenta risc de dezechilibru pentru persoane.
În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv din Bucureşti şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitale din Capitală 147 de răniţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.