SUPĂRĂRI: Medicii de familie sunt nemulțumiți de prevederile contractului cadru pe 2016

SUPĂRĂRI: Medicii de familie sunt nemulțumiți de prevederile contractului cadru pe 2016

 Medicii de familie din județul Maramureș sunt nemulțumiți de noile prevederi ale contractului cadru pe anul 2016. Acest lucru este cauzat de faptul că valoarea punctului pentru fiecare pacient va crește cu doar 5 bani, ceea ce semnifică o majorare a veniturilor medicilor de familie cu 10-20 de lei/lună. 

După ce medicii din spitale au declanșat o zi de grevă japoneză a venit și rândul medicilor de familie să își manifeste nemulțumirile. Aceștia susțin că noul contract cadru propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate le este total nefavorabil, în condițiile în care în care volumul de munca este mare, iar serviciile prestate de colegii lor din ambulator sunt mult mai bine plătite.
„Este o situație pe care sperăm să o remediem în viitorul apropiat, pentru că altfel ne îndreptăm spre acel moment în care cabinetele medicilor de familie vor fi desființate. Sunt în țară acum foarte multe rețele, care acaperează aceste cabinete și se creează o adevărată suveică. Atâta timp cât există medici de familie care lucrează și pentru lanțuri medicale de policlinici private, acesta are rolul de atrimite pacientul în cât mai multe direcții și numai medicină nu se mai face”, a declarat doctorul Georghe Lascu, președintele Societatății Medicilor de Familie Maramureș.
Președintele Societatății Medicilor de Familie Maramureș consideră că noul contract cadru propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătateva afecta în primul rând medicii de familie de la țară.
„Evident că primii care vor fi pauperizați sunt colegii mei din mediul rural, unde nu prea are nici în momentul de față cine să meargă să muncească. Acolo întotdeauna cheltuielile sunt mai mari decât în mediul urban, pentru că acolo medicii au nevoie și de lemne pentru încălzire, dar nimeni nu se gândește la lucrurile astea”, a adăugat Georghe Lascu.
Dacă nu se va ține cont de părerea lor, medicii de familie iau în calcul inclusiv nesemnarea contractului cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș, În acest caz, toți pacienții care apelează la serviciile lor ar urma să achite valoarea consultațiilor. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.