SUPĂRARE MARE: A protestat de unul singur la Prefectură, amenințând că-și dă foc

SUPĂRARE MARE: A protestat de unul singur la Prefectură, amenințând că-și dă foc

 Așa cum a promis,  președintele Asociației Proprietarilor de Terenuri din Ardeal, filiala Maramureș, a protestat și azi împotriva faptului că pășunile unor cetățeni din Bârgău sunt administrate de Primăria Cicîrlău. El a adus cu el și o sticlă de benzină și a amenințat că-și dă foc, protestul încheindu-se însă cu o declarație la poliție. 

Venit singur la protest, Gheorghe Cozmuța, președintele Asociației Proprietarilor de Terenuri din Ardeal, filiala Maramureș, a fost păzit de câțiva polițiști și jandarmi. Aceștia i-au confiscat sticla cu benzină și au încercat să-l calmeze. Nemulțumirele lui Cozmuța depășesc granița satului Bârgău, el fiind revoltat că, din cauza legilor, pământurile românilor ajung foarte ușor în mâinile străinilor.
„Nu-i interesează, dau legi prin care pământurile sunt date gratis la străini. Poți să apelezi la oricine, pentru că totul este în zadar. Am fost și la reprezentanții bisericii ortodoxe și greco-catolice, dar degeaba. Ca român în țara asta nu ai la cine să apelezi”, a declarat Gheorghe Cozmuța, președintele Asociației Propietarilor de Terenuri din Ardeal, filiala Maramureș. 
Cozmuța s-a întâlnit din nou cu prefectul Sebastian Lupuț, dar acesta spune că nemulțumirile protestatarului nu țin de competența lui. Nici în privința pășunilor din Bârgău Lupuț nu i-a dat dreptate lui Cozmuța. 
„Reconstituirea dreptului de proprietate a pășunii satului Bârgău, component al comunei Cicârlău, în favoarea Consiliului Local Cicârlău a fost contestat de domnul Cozmuța în mai multe rânduri. În toate situațiile a pierdut în instanță, așa că acum nu mai este nimic de făcut. Pășunea rămâne în proprietatea Primăriei Cicârlău”, a declarat Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș.
Deoarece a amenințat că-și dă foc în fața Prefecturii, Gheorghe Cozmuța afost  invitat la poliție, inițial acesta refuzând să părăsească locul protestului. 
„Dacă mă trageți pe jos, numai așa mă duc. Și așa zilele mele sunt numărate, așa că nu mă interesează”, a spus Gheorghe Cozmuța. 
Până la urmă Gheorghe Cozmuța s-a calmat și a urcat de bunăvoie în duba jandarmilor cu care a ajuns la Poliția Municipiului Baia Mare, unde a dat o declarație referitoare la acțiunea lui de azi. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.