Sunt Voluntar!- îmi pasă şi mă implic!

Sunt Voluntar!- îmi pasă şi mă implic!

 Asociaţia “Fraţi Minori Capucini” alături de  colaboratorii săi organizează“Sărbătoarea Voluntariatului”, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Sub sloganul “I care” , “Îmi pasă ”, asociaţia a pregătit o serie de activităti cu scopul de a sensibiliza sighetenii la problemele sociale care există si la importanţa voluntariatului.
“Îmi pasă” şi “Mă împlic” – voluntaritatul implică o formă activă de spirit civic  manifestat pentru a răspunde la nevoi şi nedreptăţi care afectează oamenii din societatea noastră. Trebuie să învăţăm că fiecare dintre noi este responsabil  asupra aproapelui, asupra situaţiilor care îl înconjoară. Trebuie să învăţăm să fim alături de cei mai “slabi“, care suferă şi să ne bucurăm de bucuria celorlalţi.
“I care”-şi Sighetul are nevoie de  implicare din partea cetăţenilor pentru că şi în oraşul nostru sunt situaţii de nedreptate, de suferinţă, care afectează viaţa multora dintre noi. Singuritate, abandon, sărăcie, nevoia educativă, abandon şcolar… sunt situaţii care afectează viaţa multor conceteţeni de-ai noştri şi care nu se rezolvă singure. Au nevoie de solidaritatea noastră.
Voluntar este persoana care crede în valorile umane şi spirituale şi vrea să se implice activ pentru a  face lumea mai frumoasă pentru toţi.
Dintre activitătile „Sărbătorii Voluntariatului”, ediţia din acest an amintim: Prezentarea de proiecte de către elevii liceelor din oraş cu tematica: “Solidaritate pentru suferinţa semenilor de pe alte continente”-miercuri orele 11:00 la Centrul de Zi Micul Prinţ; serbarea de sfârşit de an a copiilor de la Centrul de Zi Micul Print şi musicalul “Forza Venite Gente” (Haideti veniti oameni!)-care prezintă episoade din viaţa Sfântului Francisc- piesă pusă în scenă de voluntarii din Grupul Speranta,  joi orele 16.00, la Centrul de zi Micul Print; sărbătoarea se va încheia cu o manifestare amplă, care va avea loc în Parcul Grădina Morii, duminică începând de la orele 15:00. Nu vor lipsi din program momente oferite de tineri şi copii talentaţi din oraş,  un moment special oferit de formaţii din Italia, iar pentru cei mici jocuri, face painting şi baloane modelate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.