SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia politică din România

SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia politică din România

Statele Unite şi-au exprimat "preocuparea" după suspendarea preşedintelui român de către Parlamentul acestui stat membru al Uniunii Europene.

"Suntem preocupaţi de recentele evenimente din România, aliatul şi partenerul nostru în NATO, care ameninţă echilibrul democratic al puterilor şi subminează instituţiile independente precum justiţia", a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Parlamentul român a votat vineri pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, coaliţia guvernamentală de centru-stânga (Uniunea social-liberală, USL) acuzându-l că a încălcat constituţia României. Destituirea lui Băsescu va fi definitivă doar dacă este validată prin referendumul organizat la 29 iulie.

 "Facem apel (la guvernul român) pentru ca acest proces să fie realizat în manieră corectă şi transparentă cu un respect scrupulos pentru statul de drept şi idealurile democratice", a continuat Departamentul de Stat, aderând la poziţia Comisiei Europene care s-a declarat de asemenea "îngrijorată".
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.