STUDIU: Ce substanţe consumi zilnic şi dau cea mai puternică dependenţă

STUDIU: Ce substanţe consumi zilnic şi dau cea mai puternică dependenţă

 Clasificarea a fost realizată în funcţie de rezultatele obţinute în urma efecturării unui studiu complex, iniţiat în anul 2007, relatează Descoperă.

Potrivit Descoperă, cercetătorii au opinii diferite în ceea ce priveşte numirea unei substanţe care provoacă cea mai puternică dependenţă.
Barbituricele
Sunt substanţe folosite în mod normal pentru tratarea anxietăţii şi a insomniei. Barbituricele interferează cu semnalele neuronale, provocând întreruperea activităţii anumitor regiuni ale creierului. Consumat în doze mici, sedativul provoacă o stare de euforie, însă dacă este întrebuinţat în mod excesiv, el poate duce la declanşarea stopului respirator.
Nicotina
Este principala substanţă din compoziţia tutunului care cauzează dependenţă. În momentul în care cineva fumează o ţigară, nicotina este absorbită rapid în plămâni, de unde ajunge, mai apoi, prin vasele sangvine, în creier.
Alcoolul
Alcoolul produce efecte multiple asupra creierului. Cel mai important dintre acestea este creşterea nivelului de dopamină, care poate atinge valori mai mari de până la 360%. Se estimează că 22 de procente dintre persoanele care au consumat alcool cel puţin o dată în viaţă au devenit dependenţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.