Studenţii Români din Străinătate: Rezultatele de la bac foarte slabe, dar mai aproape de realitate

Studenţii Români din Străinătate: Rezultatele de la bac foarte slabe, dar mai aproape de realitate
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) consideră că rezultatele de la bacalaureat sunt cu siguranţă mai apropiate de realitate, deşi par extrem de slabe comparativ cu anii precedenţi.
Rezultatele de la examenul de bacalaureat din acest an sunt motive de îngrijorare pentru studenţii de peste hotare, reprezentând o atenţionare asupra realităţii triste a educaţiei din România – o ţară cu renume global pentru rezultatele excepţionale ale elevilor săi în toate domeniile, se arată într-un comunicat de miercuri al LSRS.

 
"În ultimii ani, condiţiile desfăşurării examenului de bacalaureat au permis o competiţie inegală, unii liceeni alegând să fraudeze examenul. Comparativ cu anii precedenţi, rezultatele de la ultima sesiune de bacalaureat par extrem de slabe, dar sunt cu siguranţă mai apropiate de realitate. Corectitudinea regulamentelor şi, mai ales, aplicarea lor sunt elemente esenţiale pentru desfăşurarea acestui examen în condiţii optime, astfel încât rezultatele să fie adevărata oglindă a performanţelor elevului şi a sistemului educaţional românesc" se arată în comunicat.

LSRS lansează cu acest prilej un apel către autorităţile statului şi către toţi elevii, părinţii şi profesorii români. Studenţii de peste hotare consideră că România se poate dezvolta armonios şi îşi poate lua locul meritat printre ţările moderne ale lumii numai printr-o generaţie bine educată şi competitivă la nivel mondial. "Stă în puterea noastră, a tuturor, să creştem această generaţie", după cum spun studenţii.
Din experienţa studiului în străinătate, studenţii şi absolvenţii români cunosc valoarea muncii individuale ca principal factor pentru obţinerea performanţelor academice. Fiind încrezători în capacităţile liceenilor români şi în faptul că situaţia actuală poate constitui un imbold pentru o pregătire adecvată unui examen al maturităţii, membrii 
Un prim pas va fi realizat la Forumul România Jună, între 12 şi 14 august, când, la Bucureşti, sub înaltul patronaj al Băncii Naţionale a României, se vor reuni tineri experţi români de pretutindeni. Dintre cele 11 grupuri de expertiză, unul este dedicat educaţiei – prilej de a discuta problemele sistemului de învăţământ românesc şi de a trasa direcţii de schimbare pentru soluţionarea acestora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.