Student fără diplomă de BAC..opinii pro şi contra

Student fără diplomă de BAC..opinii pro şi contra

  Este deja bine stiut faptul ca rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an  sunt  cele mai slabe din ultimii 20 de ani. In goana lor pentru candidati si pentru bani, unele Universitati  fac inscrieri fara diploma care atesta absolvirea celor 12 clase de liceu. Actiune este  criticata dur atat de  reprezentantii Minsterului Educatiei cat si de profesori si elevi.
Pentru a nu ramane fara candidati, avand in vedere procentul mic de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, o Universitate particulara din Iasi si-a adaptat  in acest an metodologia, astfel incat sa incrie si elevii care nu au promovat examenul maturitatii si implicit  nu fac dovada absolvirii celor 12 clase. Singura conditie impusa candidatiilor este ca documentul ce atesta absolvirea celor 12 clase de liceu sa fie prezentat Universitatii pana la finele celui de-al doilea an de studiu. Acest lucru nu a intarziat sa faca valuri si sa atraga critici, atat din partea reprezentantilor Ministerului Educatiei, cat si din partea tinerilor si a profesorilor. 
 Tinerii intervievati de noi sustin ca in acest mod nivelul de educatie si cultura din Romania va scadea si mai mult. Iar liceul ar putea fi privit ca o joaca de copil, in conditiile in care  examenul de Bacalaureat nu va mai reprezenta o piedica in inscrierea la facultate.  Pe de alta parte, exista si opinii care sustin ca examenul de Baclaureat nu este un indice reprezentativ al nivelului de cultura
Pana la finalizarea anchetei emise de Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului Universitatea face inscrieri la trei specializari: medicina dentara, tehnica dentara si stiinte ale comunicarii, percepand taxe anuale de studiu cuprinse intre 600 si 1200 de euro. In ceea ce prives sanctiunile care pot fi aplicate in cazul in care se va constata incalcarea legii, acestea pot ajunge pana la desfiintarea universitatii prin intermediul unui proiect de lege. Mai mult, conform noii legi a Educatiei, rectorul institutiei poate ajunge in instanta, avand raspundere penala pentru faptele grave petrecute in universitate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.