STOLOJAN: Oamenii au învățat să ceară candidaților motivație și profesionalism în munca pentru comunități

STOLOJAN: Oamenii au învățat să ceară candidaților motivație și profesionalism în munca pentru comunități

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan a declarat duminică, într-o conferință de presă la Iași, că de la alegerile din acest oamenii așteaptă candidați care au dat dovadă de profesionalism, în urma tragediei din Colectiv fiind conștientizat faptul că se trăiește prost din cauza politicienilor corupți și fără calități profesionale.

"Alegerile din acest an sunt esențiale, atât alegerile locale cât și cele parlamentare, din două motive. Unul, din cauză că oamenii încep să înțeleagă tot mai bine că trăiesc prost nu din cauze supranaturale, ci din cauza indivizilor corupți și ai indivizilor care nu au calitățile necesare pentru a fi lideri în comunitățile locale pentru a fi aleși în aceste funcții responsabile cum sunt primarii, președinții de Consilii Județene, consilieri locali, consilieri județeni", a spus europarlamentarul Theodor Stolojan.

Liberalul a afirmat, totodată, că după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, "oamenii au înțeles acest lucru și au ieșit în stradă" pentru a cere o reformare a clasei politice.

"Au ieșit în stradă și au cerut următorul lucru: profesionalism din partea candidaților, deci nu oameni care vor să devină primari ca să facă ce a făcut aici acest domn Nichita, ci oameni care au dovedit deja în activitatea lor că au realizat ceva. Înainte de a fi primar trebuie să demonstrezi că ești capabil să faci ceva în profesia ta, că te bucuri de respectul oamenilor, că poți să duci un lucru până la capăt când îl începi. În al doilea rând, au cerut integritate. Nu vor să mai fie sub tutela corupților. Sigur, au cerut motivație din partea celor care vor să candideze, motivație în sensul de a dori să muncească pentru comunitățile locale", a spus Theodor Stolojan.

El a arătat că PNL are la Iași candidați exemplari, fiind vorba de șeful Aeroportului Iași, Marius Bodea, un fost prefect din timpul guvernării liberale care aspiră la mandatul de primar al Iașiului, precum și de senatorul liberal Dumitru Oprea, fost rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și europarlamentar, care dorește să obțină funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Stolojan s-a aflat duminică la Iași pentru a lua parte la ședința Comitetului Director Județean.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.