"Ştim să circulăm corect "- proiect de educaţie rutieră derulat de Grădiniţa Nr. 8

"Ştim să circulăm corect   "- proiect de educaţie rutieră derulat de Grădiniţa Nr. 8

Astăzi la Gradinita cu Program Prelungit Nr 8 s-a derulat  proiectul “Stim sa circulam corect”. La evenimentul didactic au participat copii de la toate gradinitele din Sighetul Marmatiei, dar si doi invitati speciali din cadrul Biroului  Rutier Sighet si anume agentul Radu Tepei si agentul sef Gheorghe Lihet. Copiii au primit la final diplome de participare.
Obiectivul  concursului  “Stim sa circulam corect”  a fost de a le aduce prescolarilor la cunostiinta principalele reguli de circulatie rutiera.  Deasemenea s-a urmarit cunoasterea rolului agentului de circulatie, familiarizarea copiilor cu principalele reguli de circulatie, precum si constientizarea pericolelor la care se expun copiii in momentul in care ignora aceste reguli. Copiii au fost supusi unor probe, atat orale cat si scrise. Juriul a avut o misune foarte grea deoarece toti copiii au fost foarte bine pregatiti, semn ca educatoarele si-au indeplinit misiunea de a-i informa pe cei mici despre importanta cunoasterii regulilor de circulatie pe drumurile publice.
Cei doi agenti de politie invitati sa evalueze raspunsurile copiilor, agentul sef Gheorghe Lihet, si agentul Radu Tepei au declarat ca initiativa educatoarelor este demna de toata lauda din partea lor si asemenea evenimente ar trebui organizate cat mai des, deoarece educatia rutiera este foarte importanta pentru copii. La final toti copiii au primit diplome de participare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.